Pravidlo 3: Správné zahřátí

Všechny typy grilů potřebují určitou dobu k předehřátí

Dřevěné uhlí

Grilování na dřevěném uhlí zvládnete hravě se zapalovacími pomůckami firmy Weber, která nabízí nejrůznější grilovací brikety a uhlí. Základní pravidlo: Dřevěné uhlí se sice rychleji rozpálí, ale brikety déle žhnou. Zapalovat byste měli každopádně speciálními produkty, jako jsou např. podpalovací kostky Weber. Tím lze dosáhnout bezpečně a jednoduše perfektního žáru. Podstatným vybavením je startovací komín Weber Rapid Fire:

  • Naplňte požadované množství uhlí.
  • Zapalte tři podpalovací kostky na palivovém roštu.
  • Startovací komín Weber Rapid Fire umístěte nad kostky.
  • Počkejte, až bude povrch uhlí bílý.
  • Žhavé uhlí nasypte do grilovacích košíků – (pozor na odlétávající jiskry) – hotovo!

Plyn

Takto optimálně předehřejete svůj gril pro opravdový požitek z grilování:

  • Nejdříve otevřete poklop – potom ventil plynové láhve.
  • Otočte přední/první regulační knoflík do polohy „hoch/high“ (start) a čekejte 2 až 3 sekundy, aby se mohl plyn nahromadit v zásobníku zapalování.
  • Potom stiskněte tlačítko zapalovače. Hořák by měl při prvním nebo druhém stisknutí okamžitě hořet.
  • Jakmile první hořák hřeje, otevřete další hořáky rovněž do polohy „hoch/high“ (start).
  • Zavřete poklop a nyní gril předehřejte na teplotu 300 °C.
  • Narovnejte pokrmy ke grilování na grilovací rošt a upravte přívod plynu hořáků na teplotu vhodnou pro daný recept a způsob přípravy.

Elektro

Příprava pokrmu na elektrickém grilu je úplná hračka:

  • Jednoduše předehřát nejméně 25 minut při uzavřeném poklopu, čímž docílíte vysoké teploty.

 

Zdroj: www.weberstephen.cz