Všechny typy grilů potřebují určitou dobu k předehřátí
Dřevěné uhlí
Grilování na dřevěném uhlí zvládnete hravě se zapalovacími pomůckami firmy Weber, která nabízí nejrůznější grilovací brikety a uhlí. Základní pravidlo: Dřevěné uhlí se sice rychleji rozpálí, ale brikety déle žhnou. Zapalovat byste měli každopádně speciálními produkty, jako jsou např. podpalovací kostky Weber. Tím lze dosáhnout bezpečně a jednoduše perfektního žáru. Podstatným vybavením je startovací komín Weber Rapid Fire:
- Naplňte požadované množství uhlí.
- Zapalte tři podpalovací kostky na palivovém roštu.
- Startovací komín Weber Rapid Fire umístěte nad kostky.
- Počkejte, až bude povrch uhlí bílý.
- Žhavé uhlí nasypte do grilovacích košíků – (pozor na odlétávající jiskry) – hotovo!
Plyn
Takto optimálně předehřejete svůj gril pro opravdový požitek z grilování:
- Nejdříve otevřete poklop – potom ventil plynové láhve.
- Otočte přední/první regulační knoflík do polohy „hoch/high“ (start) a čekejte 2 až 3 sekundy, aby se mohl plyn nahromadit v zásobníku zapalování.
- Potom stiskněte tlačítko zapalovače. Hořák by měl při prvním nebo druhém stisknutí okamžitě hořet.
- Jakmile první hořák hřeje, otevřete další hořáky rovněž do polohy „hoch/high“ (start).
- Zavřete poklop a nyní gril předehřejte na teplotu 300 °C.
- Narovnejte pokrmy ke grilování na grilovací rošt a upravte přívod plynu hořáků na teplotu vhodnou pro daný recept a způsob přípravy.
Elektro
Příprava pokrmu na elektrickém grilu je úplná hračka:
- Jednoduše předehřát nejméně 25 minut při uzavřeném poklopu, čímž docílíte vysoké teploty.
Zdroj: www.weberstephen.cz