Pročtěte si prosím pozorně podrobný návod k obsluze.
Gril postavte vždy na pevný, rovný podklad. Gril nesmí nikdy stát v průchodech nebo jiných těsných místech.
Držte prosím malé děti a domácí zvířata v bezpečné vzdálenosti od grilu.
Na ochranu rukou při manipulaci s horkým grilem byste měli vždy používat žáruvzdorné grilovací rukavice a kvalitní dlouhé grilovací náčiní.
Na horký grilovací rošt nikdy nestříkejte olej. Pokud je to opravdu nutné, dejte přednost kuchyňské utěrce napuštěné olejem, kterou rošt potřete, ideálním řešením je použít olej spíše k marinování grilovaného pokrmu.
Dbejte prosím při grilování na své oblečení – lehce vznětlivé látky nejsou pro práci u grilu vhodné! Měli byste zásadně nosit grilovací zástěru, která ochrání váš oděv před žárem a případným postříkáním tukem.
K hašení plamenů nikdy nepoužívejte vodu.
Bezpečnostní pokyny pro grilování na dřevěném uhlí
Tekutý podpalovač je bezpečnostní riziko – raději jej úplně vynechejte. Použijte místo toho např. podpalovací kostky Weber.
Startovací komín používejte na grilovacím roštu, ne na zemi.
Grilovací rukavice je povinnost.
Žhavé uhlíky po grilování uhaste; uzavřením větracích otvorů (One Touch Systém) a větracího průduchu poklopu.
Uhlí po grilování nechte přes noc vychladnout a odstraňte jej po minimálně 12 hodinách.
Bezpečnostní pokyny při grilování na plynu
Při zapalování musí být poklop vždy otevřený.
Záchytné misky na odkapávající tuk pravidelně kontrolujte a čistěte.
Plyn odpojte vždy nejdříve u grilu, potom zavřete láhev. Bezpečnostní pokyny pro elektrický gril.
Připojujte jen k jednotlivě zajištěným zásuvkám – nepoužívejte rozdvojky.
Elektrické přípojky chraňte před vlhkem.
Okartáčujte opatrně ještě horké topné tyče měděným grilovacím kartáčem.
Naše stránky potřebují Váš souhlas k využití Cookies, aby Vám mimo jiné mohli prezentovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Souhlasím.