Ostatní

GRILOVANÝ HERMELÍN

Suroviny

  • hermelíny
  • olej
  • grilovací koření
  • česnek
  • pepř

Postup přípravy: olej smícháme s kořením a česnekem, vzniklou směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Grilujeme z obou stran asi 10 - 15 minut. Doba přípravy: 20 minut

GRILOVANÉ HERMELÍNOVÉ KOULE

Suroviny

  • 4 hermelíny
  • 600 g mletého masa
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • 2 rohlíky
  • 250 ml mléka
  • 250 g slaniny
  • vejce
  • olej
  • grilovací koření

Postup přípravy: mleté maso smícháme s rohlíkem namočeným v mléce, drobně nakrájeným hermelínem, žloutky, solí a pepřem. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji strouhankou. Tvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny na grilovací jehly, posypeme grilovacím kořením, potíráme olejem a grilujeme. Doba přípravy: 50 minut