Zelenina

GRILOVANÁ KUKUŘICE

Suroviny

  • 4 klasy kukuřice
  • 6 lžic másla
  • stroužek prolisovaného česneku
  • 2 lžíce petrželové nati
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy: šustí přehneme přes stopku a z klasu odstraníme všechna vlákna. Do misky dáme máslo, česnek, petrželku a utřeme na hladký krém. Když je připraven gril, potřeme každý klas česnekovým máslem s petrželkou a dáme kukuřici na grilovací stojan na zeleninu. Položíme na rošt. Hlídáme, aby nám nezačalo hořet šustí. Klasy grilujeme, až jsou zrna kolem dokonale hnědá asi 10 - 12 minut. Podle potřeby je potíráme zbylým máslem. Hotovou kukuřici posolíme, opepříme a hned podáváme. Pokud používáme kukuřici již značně zralou, před grilováním ji krátce povaříme. Doba přípravy: 45 minut

CIBULE V ALOBALU

Suroviny

  • 4 cibule
  • 1 lžíce másla
  • pepř
  • sůl
  • grilovací koření

Postup přípravy: cibule oloupeme, posypeme grilovacím kořením a po jedné zabalíme s trochou másla do alobalu. Velkou cibuli rozkrojíme na poloviny. Grilujeme zvolna asi 20 - 25 minut a občas obracíme. Hotovou cibuli vyjmeme z alobalu, osolíme a opepříme a podáváme s pečenými bramborami a studenou omáčkou nebo můžeme použít taky jako přílohu k masu. Doba přípravy: 35 minut

GRILOVANÁ ZELENINA

Suroviny

  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření

Postup přípravy: Zeleninu očistíme, podélně nakrájíme, osolíme, opepříme a naskládáme na gril. Grilujeme ze všech stran vždy pomalu asi 10 - 15 minut, během grilování potíráme olejem, případně dochutíme grilovacím kořením. Vynikající samotné, ale i jako příloha. Doba přípravy: 30 minut

GRILOVANÁ CUKETA

Suroviny

  • 2 střední cukety
  • sůl
  • olivový olej
  • bazalka
  • tymián
  • mletá paprika
  • pepř
  • grilovací koření

Postup přípravy: Cukety pokrájíme na kolečka asi 5 - 10 mm silná, rozložíme je na talíř, osolíme a necháme chvíli pustit šťávu. Pak rozmícháme olivový olej s kořením, touto směsí potřeme kolečka cukety a grilujeme. Během grilování můžeme průběžně potírat. Doba přípravy: 20 minut