Kuřecí maso

KUŘECÍ PRSÍČKA NA GRILU

Suroviny

  • kuřecí prsa
  • olivový olej
  • žampióny
  • drcený kmín
  • šalvěj
  • sůl

Postup přípravy: plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapeme olejem a necháme několik hodin odležet. Plátky vkládáme na gril a zvolna grilujeme z každé strany asi 10 - 15 minut spolu s hlavičkami žampionů, které rovněž okořeníme. Doba přípravy: 30 minut

KUŘECÍ ŠPÍZ SE ZELENINOU

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsíček
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 zeleninové papriky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup přípravy: kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky nebo tenké plátky, mírně je naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a napichujeme na špízové grilovací jehly střídavě s plátky slaniny, kolečky cibule, dílky rajčat a kousky papriky. Špízy necháme asi hodinu v chladu odležet, pak je pokapeme olejem, vložíme na rozpálený rošt rovněž potřený olejem a za stálého otáčení grilujeme asi 10 - 15 minut. Při podávání špízy pokapeme kečupem nebo hořčicí podle chuti. Doba přípravy: 40 minut

KUŘECÍ ŘÍZKY V ALOBALU

Suroviny

  • kuřecí řízky
  • šunka
  • fazole
  • houby
  • sůl
  • pepř
  • paprika sladká
  • cibule
  • eidam

Postup přípravy: kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme trochou papriky z obou stran. Dáme na kus alobalu a klademe na ně šunku, fazolky, žampiony, nebo jiné houby. Pak poklademe větším množstvím cibulky nakrájené na kolečka. Nakonec vše posypeme sýrem a zabalíme do alobalu, nejlépe do dvou vrstev, aby nám nevytékala šťáva a grilujeme 30 - 40 minut. Doba přípravy: 45 minut

KUŘECÍ ČTVRTKY S HOUBAMI

Suroviny

  • 1 kuře
  • 4 plátky slaniny
  • 4 lžíce očištěných a nakrájených hub
  • 1 cibule
  • 60 g másla
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy: kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na čtvrtky. Jednotlivé porce osušíme, prošpikujeme slaninou, opepříme, osolíme a každou položíme na čtverec alobalu potřený olejem. Maso obložíme tenkými plátky cibule a plátky hub, které mírně osolíme. Alobal dobře zabalíme a balíčky položíme na rošt v rozehřátém grilu. Pečeme zvolna asi 80 - 90 minut. Doba přípravy: 1,5 hodin

ĎÁBELSKÁ KUŘECÍ KŘIDÉLKA

Suroviny

  • kuřecí křidélka
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • omáčka na steaky
  • sladká paprika
  • chilli
  • olej

Postup přípravy: cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky, osolíme, opepříme, přidáme omáčku na steaky, sladkou papriku, chilli a olej. Vše smícháme a do této marinády naložíme kuřecí křidélka na několik hodin. Potom grilujeme po všech stranách dozlatova. Doba přípravy: 2 hodiny