Při grilování získá steak typické mřížkování a aroma, které se rozvine při prudkém opečení, mu dodá optimální chuť. Zkrátka a dobře: perfektní steak.
Připravte si na grilu perfektní steak jako profesionál:
- První stranu steaku grilujte 4 minuty v přímé grilovací zóně a se zavřeným poklopem.
- Steak obraťte.
- Druhou stranu grilujte další 4 minuty v přímé zóně a se zavřeným poklopem.
- Poté položte steak druhou stranou do nepřímé grilovací zóny a tam grilujte dalších 10 minut se zavřeným poklopem.
- Potom zkontrolujte pomocí digitálního kapesního teploměru, zda má maso požadovanou vnitřní teplotu a v případě potřeby pokračujte v opékání, dokud steak nebude mít požadovanou vnitřní teplotu (tento postup by neměl trvat déle než 7 minut).
- Steak sundejte z grilu a nechte 3–5 minut odpočívat na předehřátém talíři. Tím se masové šťávy znovu rozloží a maso zůstane krásně šťavnaté.
- Nechte si chutnat!
Zdroj: www.weberstephen.com