Perfektní steak

Při grilování získá steak typické mřížkování a aroma, které se rozvine při prudkém opečení, mu dodá optimální chuť. Zkrátka a dobře: perfektní steak.

Připravte si na grilu perfektní steak jako profesionál:

  • První stranu steaku grilujte 4 minuty v přímé grilovací zóně a se zavřeným poklopem.
  • Steak obraťte.
  • Druhou stranu grilujte další 4 minuty v přímé zóně a se zavřeným poklopem.
  • Poté položte steak druhou stranou do nepřímé grilovací zóny a tam grilujte dalších 10 minut se zavřeným poklopem.
  • Potom zkontrolujte pomocí digitálního kapesního teploměru, zda má maso požadovanou vnitřní teplotu a v případě potřeby pokračujte v opékání, dokud steak nebude mít požadovanou vnitřní teplotu (tento postup by neměl trvat déle než 7 minut).
  • Steak sundejte z grilu a nechte 3–5 minut odpočívat na předehřátém talíři. Tím se masové šťávy znovu rozloží a maso zůstane krásně šťavnaté.
  • Nechte si chutnat!

Zdroj: www.weberstephen.com